Първоначално публикувано от sasho_n2
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с температурата алфа 159
Collapse
X
-
Яворе, какъв е тоя калорифер? Електрически ли?
Къде се намира и как се проверява дали има такъв монтиран в колата?
Моята има проблем с температурата сега като стана студено и си мисля, да сменям термостата, но с парното нямам проблем. доста скоро почва да духа топло предвид, че колата не е вдигнала кой знае колко температура.
Смятам да сменя термостата принципно, защото по цариградско или околовръстното колата ми даже изстива леко.Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98
Comment
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщениеНай вероятно го имаш, но не е активен - особено ако колата е внос от Италия. Поне при 156ците е така.Alfa Romeo 159SW, 2.4 JTD, 06, remap, no EGR, no DPF, no "peperudk`s", no eco friendly, a.k.a. THE BLACK MAMBA
Comment
-
Наричат го additional heater по документацията. В темите за 156 е много коментиран. Оказа се че почти всички след фейслифт фаза 1 имат, ама не е активен. Активирали са го само за по студените страни. От италия идва с неактивен. Предполагам че и при 159 е така. Но не съм сигурен.
Представлява три реотана с обща мощност около 700вата, които са точно то радиаторчето на парното вътре и при определени условия се активира. Ако правилно си спомням - при външна температура под 10 градуса и температура на двигателя под 60градуса, но може и ммного да бъркам. Не съм се ровил. Но моята оптеделено има активен калорифер, защото сега лато захладня много бързо духва марно.
Бодом, щом ти пада температурата значи си за термостат.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщениеНаричат го additional heater по документацията. В темите за 156 е много коментиран. Оказа се че почти всички след фейслифт фаза 1 имат, ама не е активен. Активирали са го само за по студените страни. От италия идва с неактивен. Предполагам че и при 159 е така. Но не съм сигурен.
Представлява три реотана с обща мощност около 700вата, които са точно то радиаторчето на парното вътре и при определени условия се активира. Ако правилно си спомням - при външна температура под 10 градуса и температура на двигателя под 60градуса, но може и ммного да бъркам. Не съм се ровил. Но моята оптеделено има активен калорифер, защото сега лато захладня много бързо духва марно.
Бодом, щом ти пада температурата значи си за термостат.Алфа 156 2.0 98г.-Ex , Алфа 33 1.7 8v-Ex
Alfa 159 2.4 jtdm
Comment
-
Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщениеНезнам дали имам калорифер, но на 1вия км минава 50 гр, на 4-5 км е на 90гр , външна 5-6гр. С нов термостат съм.EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от vencialfa Покажи съобщениеСега ако ни просветлиш как се активира, ще си супер !Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
Comment
-
Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщениеНезнам дали имам калорифер, но на 1вия км минава 50 гр, на 4-5 км е на 90гр , външна 5-6гр. С нов термостат съм.Alfa Romeo 159 1.9 16V SW
Comment
-
Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщениеНезнам дали имам калорифер, но на 1вия км минава 50 гр, на 4-5 км е на 90гр , външна 5-6гр. С нов термостат съм.
При -5 ще е съвсем различно, особено ако е спала навън!Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
Comment
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщениеМного газ даваш,. затова
При -5 ще е съвсем различно, особено ако е спала навън!
А за газта, тази кола се моли да я караш, може ли да и откажеш ?Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщениеНезнам дали имам калорифер, но на 1вия км минава 50 гр, на 4-5 км е на 90гр , външна 5-6гр. С нов термостат съм.Alfa Romeo 159, 1,9JTS EX
Comment
-
Първоначално публикувано от angels Покажи съобщениеИ при мен е така ... онзи ден при 0 градуса, сутринта след около 500м. почна да духа топло. 1,5 км. стрелката отлепя от 50.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Благодаря за съвета Явка. При първа възможност, като я вкарат в сервиза, ще ги накарам да проверят дали го имам като опция и дали е активиран.Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "
Comment
Comment